Friday, April 11, 2008
Sempena Pesta Buku (5) - Alaf21,Buku Prima, Al Ameen

Hujung minggu ini adalah kemuncak Pesta Buku. Pelbagai aktiviti dijalankan untuk memperkenalkan buku-buku baru.
Entri kali ini berkisar tentang Alaf21 dan Buku Prima:

Alaf 21

Alaf 21 adalah "market leader" dalam penerbitan novel-novel cinta popular. Nama Alaf 21 sinonim dengan novel cinta popular yang diterbitkan. Judul-judul semakin bertambah dan kemunculan novelis-novelis baru mempelbagaikan lagi produk-produk untuk Pesta Buku ini. Sasaran Alaf 21 tentunya remaja dewasa hingga awal dewasa. Tetapi, ada juga beberapa penggemar dewasa yang membesar dengan Alaf 21 dan penulis-penulis "otai" seperti Ramlee Awang Murshid, Aisya Sofea, Anis Ayuni, Norzailina Nordin dan Damya Hanna. Alaf 21 juga sinonim dengan rangka cerita yang ringan dan santai.

Koleksi Carrie pada musim Pesta Buku ini ialah:



Buku Prima

Buku Prima juga merupakan anak syarikat Karangkraf yang menerbitkan novel-novel popular. Carrie ada pengalaman kecewa sedikit membaca satu karya Buku Prima dulu lalu Carrie agak berat untuk membeli Buku Prima. Namun begitu, ada desas-desus mengatakan Buku Prima semakin mengancam dan novel-novel yang laju disambar oleh pembeli novel ialah:


Hanya Dikau - Ebriza Aminuddin
Plain Jane

P.S. Teruja juga Carrie.


Al-Ameen

Tidak banyak yang Carrie tahu mengenai Al-Ameen. Cuma kebelakangan ini, penerbit ini juga rajin menerbitkan buku bacaan umum ala-ala PTS. Bagi para penulis, bakal penulis, Carrie memang syorkan dapatkan:

Karya Kita Hak Kita - Nisah Haron - bagi panduan tentang hakcipta.
Panduan Karya Nan Indah - Faisal Tehrani - bagi panduan tulisan kreatif.


Jumpa di sana!

Posted at 11:15 am by carriekirana

north face jackets france
December 2, 2012   05:22 AM PST
 
Now we have a great walkway that goes to the beach and to the canals that came from the partnership of community with government,666526,http://novelcintamelayu.blogdrive.com/comments?id=149
ugg outlet
November 5, 2012   10:28 PM PST
 
Good stuff as per usual, thanks. I do hope this kind of thing gets more exposure.,902385,http://novelcintamelayu.blogdrive.com/archive/149.html
discount supra shoes
October 28, 2012   05:11 PM PDT
 
I "like" you on Facebook. Would love these for my oldest boy!,647047,http://novelcintamelayu.blogdrive.com/comments?id=149
karen millen dress outlet
August 28, 2012   07:17 PM PDT
 
well this blog is great i love reading your articles.,952286,http://novelcintamelayu.blogdrive.com/comments?id=149
designer lv
August 12, 2012   11:09 PM PDT
 
This article tell the reality of very important organization and clearly gives the reasons that what they are doing. Very information article and actions should be taken against such organizations,534537,http://novelcintamelayu.blogdrive.com/archive/149.html
Links of London Bracelets sale
April 16, 2012   11:14 PM PDT
 
so pretty.You are a good teacher. Lucky student!,069925,http://novelcintamelayu.blogdrive.com/archive/149.html
Louis Vuitton speedy
April 16, 2012   11:13 PM PDT
 
But, Did you know that the fast food and casual dining restaurants you eat in every day have secret menu items? A select few are in on the secret and now you are a part of this culinary elite. We aren't just talking about the barely secret In-N-Out Burger "hold the bread,643198,http://novelcintamelayu.blogdrive.com/archive/149.html
merlys
June 7, 2011   03:30 PM PDT
 
andai itu takdirNya,cinta kau dan aku mmg terbaik dari ladang..sanggup tido pukul 6 pagi semata2 nk hbs kan bace..pegi kerja mata bengkak2 nangis pnye pasal..kat opis bace lg utk kali ke-2..bace ulang kali pon xjemu..mmg terbaik..:))
merlys
June 7, 2011   03:29 PM PDT
 
andai itu takdirNya,cinta kau dan aku mmg terbaik dari ladang..sanggup tido pukul 6 pagi semata2 nk hbs kan bace..pegi kerja mata bengkak2 nangis pnye pasal..kat opis bace lg utk kali ke-2..bace ulang kali pon xjemu..mmg terbaik..:))
yuyu78
June 18, 2010   04:33 PM PDT
 
Siti Rosmizah ade buku baru..."Lafazkan Kalimah Cintamu" x kurang hebatnya....bacalah
yu anne
June 14, 2010   09:13 PM PDT
 
novel? i like it hehe
uda banyak novel abis ku baca,
but ceta kekeluargaan yang paling ku minat. Dlm sehari ble abis 4 novel
klu menarik like aisha sofea,lyn dayana,anis ayumi,zulaikha,ramli awang murshid dan bnyak g. . kepada semua penulis cayo!!!
cumie lin
May 30, 2010   09:05 PM PDT
 
saya dah memiliki kedua2 novel kak siti tp novel yg ketiga CINTA KAU DAN AKU takde kat sabah... dah abis stok
... sedihnya
ryuFTi
April 14, 2010   07:16 PM PDT
 
tniah kpda pnulis novel
"andai itu takdirnya" & "cinta kau dan aku"...
kedua-dua novel sngat sdih di bace dan mghiburkan..
bnyak pngjaran yg saya dpt dlam novel ini...
sakuralove
April 10, 2010   04:58 PM PDT
 
andai itu takdirnya mmg best...tahniah pn.siti rosmizah dapat hasilkan novel yg btul2 menyentuh hati...
farihah
March 18, 2010   03:12 PM PDT
 
'andai itu takdirnya'... huh,citer nie memang sdey giler r [T-T]... habeh satu cadar penoh ayor mate..ahakz! kpade ssiape y nk bce bku nieh, dminte sdiekn b'ktak2 tisu ek...wassalam...=]
nur islam
March 16, 2010   01:12 PM PDT
 
wow...novel andai itu takdirnya mmg paling bez!!!kbnykan novel yg aku bca,,,novel tu yg bez skali.....tahniah n congractulations diucpkn...wlopown bratus kli bca novel ni..x penah jemu pown n air mata ttp mngalir...mmg bez la.....
miera
February 28, 2010   02:46 PM PST
 
mmg best gler2 r cter ni....dh byk kali khatam novel Andai Itu Takdirnya n Cinta Kau Dan Aku.......bla nk bt nvel terbaru plak??...xsbar nk bc...
ikankeli
February 20, 2010   10:28 AM PST
 
mmg best novel andai itu takdirnya..dan novel cinta kau dan aku....best sangat...!!..i like this...rasa2nya ada keluar yg terbaru tak????...ada sapa2 tahu....
nurinzamri
February 19, 2010   04:55 PM PST
 
syok habis...dua-dua novel siti rosmizah memang best..dan saya suka sangat baca novel ANDAI ITU TAKDIRNYA masuk ke hari ni dah beratus kali saya baca novel 2
iefa
January 24, 2010   11:53 AM PST
 
novel cinta kau dan aku pown besh gak . sume karya siti rosmizah mmg besh2 , , , tahniah .
iefa
January 24, 2010   11:51 AM PST
 
novel andai itu takdirnya besh . . .
cite dlm novel nie plg besh dr novel2 yg laen . . syabas puan siti rosmizah . ta jemu bce novel nie brkali2 .
izzati
November 26, 2009   11:17 PM PST
 
ya ALLAH bestnye cite ni. semue part best. watak yg ditonjolkan memang m`beri kesan. syabas ya puan. x pernh jemu bace cerite ni...
dira
November 26, 2009   09:16 AM PST
 
first time bace ep1 kat remaja.. best giler!!!!!teros gi kedai n beliee..kak Rosmizah,sy ske dgn krya akak!!
dira
November 26, 2009   09:16 AM PST
 
first time bace ep1 kat remaja.. best giler!!!!!teros gi kedai n beliee..kak Rosmizah,sy ske dgn krya akak!!
hazar
October 20, 2009   10:49 AM PDT
 
saya tertarik untuk baca karya siti rosmizah, andai itu takdirnya. bila2 lagi cerita menang award bulan lepas dan selepas membaca semua komen2.... tapi x jumpa lah.. hampir 2 bulan cari kat kedai2 buku.. mungkin kehabisan kot.. tapi hari ni, saya nak gi cari lagi.. doakan saya ye..
Cogankata
October 14, 2009   02:33 PM PDT
 
Aku dah baca andai itu takdirnya dan cinta kau dan aku...best.
ain
October 10, 2009   05:54 PM PDT
 
inilah buku yg paling best pernah saya baca..Bila keluar buku kedua SR,terus saya cari di kedai buku. Memang tidak menghampakan..Tak sabar untuk tunggu buku yang seterusnya..
ieza
September 10, 2009   01:06 PM PDT
 
bez gler cter andai itu takdirnya...aku smpi skang igt n ulang bace... cdey gler cter thankz kat akk aku coz bwk blk novel tu...i lurve it...
rubisya007
September 5, 2009   04:48 PM PDT
 
nvl ni mmg bgs sgt..

mase bc air mate mengalir je..

sedey sgt..

tahniah pd siti rosmizah sbb br2 ni nvl AIT br je terima anugerah pilihan pmbaca berita harian 2009

Nvl AIT mmg lyk mng.. best gler citenye..
nayak
September 4, 2009   11:39 PM PDT
 
andai itu takdirnya by siti rosmizah,satu penulisan yang teramat baik,jalan cerita yang terbaik,susunan penulisan terbaik,idea terbaik,semua la terbaik..the best novel. Seumpama melihat watak azril dan aleeya di hadapan mata,bagaikan menonton drama.

Layak untuk dibuat drama bersiri.
NHI
September 4, 2009   08:08 PM PDT
 
novel ni sedih sangat2...part yg paling touching ialah masa aleya tengah koma tu..i rasa syed aizril ialah lelaki yg paling ego dlm dunia.tapi nasib baik happy ending..terubat gak hatiku
Dalia
September 3, 2009   06:15 PM PDT
 
Huhu...1st time aku bace novel nih, aku dh nangis teresak-esak.Syabas siti rosmizah kerna ini satu2nya novel yg bisa bikin aku nangis.Aku ni sebenarnya berhati keras@batu tp gara2 novel ini,tanpa sedar air mata aku mengalir.Aduh...emo betol!
Amir
September 3, 2009   06:02 PM PDT
 
X taula nak kata apa...tp aku rasa citer ni x berpijak di bumi nyata. Dalam mimpi tu bolehla...mana ada suami seromantik syed aizril tu dan x ada pompuan yg setabah aleya.
Nadya
September 3, 2009   05:56 PM PDT
 
AIT mmg best...rugi siot sape x beli.Tp klu dijadikan drama aku wase aku adalah org pertama yg akan t'congak kt dpn TV.Huhu... pd aku baek amik pelakon2 baru yg belum ada nama tp muka komersial. Klu siar kt TV3,aku gerenti mmg meletup.Nama pelakon yg x dikenali tu pun akan jadi meletup dgn tiba-tiba.Hakhak...
primroze
September 2, 2009   03:07 PM PDT
 
sy baru je abes baca cite cinta kau & aku.bes sgt2.sy ni bkn jnis rjin bca nvel.org suggest bru sy baca.sma la gak cam nvel nie,akak sy yg rcmmend.dr awal smpai abes, bes sgt cite dia.besnya klau farish hkimi btul2 wjud.hahaha.. besnya baca psl farish farisya nie.hrp2, ct rosmizah akn trus mnulis cite2 yang bes....
iena
September 2, 2009   10:36 AM PDT
 
mmg best gle la cite andai itu takdirnya...saye beli pas2 abes satu opis nk pinjam buku tu...mmg best sesangat
khaty
August 16, 2009   03:01 PM PDT
 
seronok gile la buku andai itu takdirnya.. sape x baca mmang rugi... bestnye kalo all lelaki kt dunia nie romantik mcm syed aizril.... sye tido lambt untuk bca buku 2...
mish hida
August 10, 2009   03:03 PM PDT
 
hai...sy br je mhabiskan buku siti rosmizah yg btajuk cinta kau dan aku....it was great n awesome!!!!congrats to da writer...hopefully pasni ade lg buku baru yg shebat cite ni...
iesya
July 27, 2009   11:18 AM PDT
 
salam...tahniah kpd siti rosmizah c0z b;jaye m'hasilkan 2 buah novel yg d'kira hebat..dua2 novel yg sy bc,sy menangis..sy t'pk wujud ke lelaki cam syed aizril n farish hakimi ni???
aleeya
July 22, 2009   12:27 PM PDT
 
nk tny ape ek tajuk novel sambungan cinta tiada akhirnya??? karya fauziah asaari
mariam
July 7, 2009   04:26 PM PDT
 
syabas memang best buku siti rosmizah, bila nak kuar lg buku cite yang baru
noyt0610
July 7, 2009   08:30 AM PDT
 
haha...
andai itu takdirnya...mmg best gla...
tpn sy x nanges pon...sbb kwn sy da citer kat sy apa akan terjadi....
sy da bca cinta kau dan aku....
mmg menarik....
sy suka watak risya......
ngan cikgu zul sbb dowg open minded kowt,....
hehe...
saya pun teringin nak jpe lelaki cam syed aizril....
kalo dapt mmg tak lepas da...
haha...
syabas buat siti rosmizah....
misznina
June 10, 2009   09:52 AM PDT
 
apasal plak tak logik??? citer kak ct mmg best best la... kalau 99 org kata best tp 'saye' sorang je kata tak best, mesti ader sedikit masalah dgn diri 'saye'. Aku sy mmg suke sgt2 novel AIT & CKDA... sgt menyentuh jiwa & raga... kalau tak percaya gi la beli...k
saye
June 10, 2009   12:48 AM PDT
 
saye tak suke novel ni..
x logik ar jln cite die..
yat
June 8, 2009   04:45 PM PDT
 
wei ak sedeyla sbb kwn ak pinjam buku tu xnk pulanggg!!!
pulangkan!!!!buku ku!!!
shida5zal
June 2, 2009   12:28 PM PDT
 
terima kasih kerana menghasilkan novel yang terbaik sekali yg pernah saya baca.
shida5zal
June 2, 2009   12:28 PM PDT
 
terima kasih kerana menghasilkan novel yang terbaik sekali yg pernah saya baca.
shida5zal
June 2, 2009   12:28 PM PDT
 
terima kasih kerana menghasilkan novel yang terbaik sekali yg pernah saya baca.
me'r'me xkgv
May 19, 2009   10:23 PM PDT
 
cite ni best sgt.
ats cdngan org yg pnah E suke(E cn b cnsdrd as my nick)..(still ske raseny)

suh adik pnjam kt lbrary,tp tragak2 nk bce sbb kalo bleh xnk ingat kt si die.
tp xbce pun ttp suh adik renew gk supaye x pulangkn dlu.

ble da bce,mmg xle stop kcuali solat.
evn me as a guy,crying!hu3

if ther is nur aleya in dis world.evn if ther is some1 yg baik hati cm die.xksah r rupe sgt

kalo da cri tp xjmpe.g lbrary pnjam.ble pulang pay d price!
lara cinta
May 12, 2009   03:34 PM PDT
 
mmg susah nak cr buku ni sye smp 10 mall punya la mencari akhir nya jumpa gak kat one utama..
meerra
May 8, 2009   12:23 PM PDT
 
very good novel....
kalau jadikan drama msti best
shariffah88
April 28, 2009   03:38 PM PDT
 
hai sume...sya shariffah...
but bkan sharifah emlin tau....
memang best giler crita nie...kesian sgt kat aleya tu bla menderita..
tp last2 part rasa bahagia n rase mcm berangan la jgk nak mcm tu bla part suami dia dah insaf.....
mane la nak jumpe laki mcm syed aizril sikap nya lepas insaf romantik n caring sgt......
tp kuat ke kta seperti insan bernama aleya tu...
so rugi x bca hasil penulisan puan siti rosmizah ni tau...tanian puan :-)
fiqah
April 27, 2009   09:06 AM PDT
 
andai itu takdirnya mmg best gilerr...
cinta kau & aku baru abes baca...best siot.. nangis smpai bengkak mata.. x sabar tggu yg seterusnya...huhuhu..
nk tanya, siti rosmizah ade blog x??
lily_lee
April 24, 2009   12:39 PM PDT
 
salam sume....cite ni mmg best gile,sampai air mataku ini...huhuhu...mula2 saya bace cite ni majalah remaja akhir tahun lepas. saya bace sikit je pastu terus tertarik nak g beli tapi x jumpa. tuptup tahun sya nk cari jgk last2 jumpa jgk.hahaha....lega. sata jgk dh beli novel baru penulis ni. tajuknya "cinta kau & aku..kelakar giler..
sii!@!^7
April 21, 2009   06:36 PM PDT
 
nak tanye buku "andai itu takdirnya"
kat melaka jual kat ner ekk??klau tau tinggalkn comment kat page nie...
ninie
April 20, 2009   11:36 AM PDT
 
mmg best giler...start dr aleya kawin sampai last baca asyik nangis je...payah jugak sy ni nk percaya dgn hanya membaca air mata boleh merjujuran bagaikan hujan...tahniah siti rosmizah...
farrah
April 15, 2009   02:50 PM PDT
 
tahniah to siti rosmizah..cepatlah kuar third novel..andai itu takdirnya n cinta kau & aku memang best sesangat...waiting for d next miracle from u!!!!
jamie
April 14, 2009   10:39 PM PDT
 
first time saya puas hati baca novel melayu.1st book-best tp sedihla...2nd book cinta kau &aku-hilarious but still great.waiting for the next one!congrats!
faten91
April 4, 2009   10:35 PM PDT
 
memang best la baca cerita nie..sy dpt tahu tentang nvel ni pun melalui kwn..jln cerite nvel ini sngguh menarik dan menyayat ati..sy sgt suka watak aleya yg sgt sbar dan dpt menerima smula syed aizrill setelah ape yg tlh d lakukan kpd nye..sy menangis teresak2 membaca novel nie..tahniah la buat siti rosmizah..sy akan nantikan kemunculan nvel seterusnya dari hasil nukilan puan..




























rina
March 27, 2009   09:27 AM PDT
 
Memang best sangattt. saya baca 1 kali memang x puas coz sedih sampai mata bengkak
adeeq
March 22, 2009   09:24 PM PDT
 
mmg best giler la citer andai itu takdirnya ni...cam rasa baca kisah benar je...bila abis baca citer ni,rasa cam nak jumpa n nak kenal je dgn aleya n aizril...best la siti rosmizah's story ni...saybas!!lpas ni buat lg eh...sy sure bli punya... ;)
Penjuru Hatie
March 19, 2009   03:26 PM PDT
 
Haii...
Best n sad biler bc novel `Andai Itu Takdirnya`...
Citer ttg pngorbanan seorg gadis mgejar cinta yg tidak ksampaian...
hasni
March 17, 2009   09:42 PM PDT
 
sy baru je dpt tau pasal novel andai itu takdirnya ni dari kwn...
nasib bek senang je cari...pegi mph kat ou...terus jumpa...berlambak kat situ..
start baca dlm kul 9mlm....pg besok dah bengkak2 mata!
mmg 1st class novel ni.
congrats pada penulis novel ni...
irza rizma
March 17, 2009   10:26 AM PDT
 
novel andai itu takdirnya menempa sejarah antara yg terlaris dlm negara...sy dah bce 10x tp still tak puas2..tahniah kpd penulis siti rosmizah krn berjaya melakarkan watak hero & heroin dgn baik sekali.sy arap sy pun bakal berjaya mengarang novel yg sehebat seperti ini.Tunggu kedatanganku sbg novelist baru InsyaALLAH..tunggu....
noni
March 16, 2009   08:01 AM PDT
 
saya dah baca buku nie...sampai bengkak mata saya gara2 membaca novel nie.... cerita nie memang menyentuh hati... mengajar kita tentang kesetiaan... dan menghargai orang di sisi kita..
ieka
March 11, 2009   10:35 AM PDT
 
nvel andai itu takdirnya mmng bes.stiap kali sy bc msti nangis.saya da bli nvel tu.dkt mph bookstore sungai petani.sy rs nvel ni plng bes berbndng nvel len.kpd yg blum bc lg tu,bli la cpt.rugi kalo x dpt nk selami ht aleya,seorang is3 yg begitu tabah..juga seorg shbt yg bgitu setia..
nad
March 9, 2009   02:43 PM PDT
 
perh..
memng sedih tol cte andai itu takdirnya,1st time lah bce novel tiap page tu menangis..
mmg terase sampai hati lah..
mmg best novel ni..belilah...
ekin
March 2, 2009   08:52 AM PST
 
kat mana ya nak dapatkn novel andai itu takdirnya. dah cari merata kat alor setar tp xda la. aritu sempat baca dlm remaja ja.best la jalan cita dia.sapa2 tahu g taw erk.........
irawad
February 24, 2009   12:42 PM PST
 
ANDAI ITU TAKDIRNYA- memang best, crite tu dimana watak aleya itu adalah wanita yg susah untuk didapati. andai adalah wanita sedemikian memang la kesiannnn. Tapi di atas kesabarannyee dia menapat jua kebahagiaannnya. dan saya juga suka akan watak syed aizril romantik giler setelah dia insaf. mana nak dapat suami mcm tu punye romantik..... kalau difilemkan novel ni pasti nye meletup.... dan pelakonnya apa nama tu surihani, heronya tengku izuddin syoknya.... berkhayal lah.... ada ka pengarah yang nak buat citer ni.
meesa
February 20, 2009   08:13 AM PST
 
novel andai itu yakdirnya mmg bezz gler.......BPK DYE......
wanie
February 9, 2009   05:47 PM PST
 
tolong.....!!! saya pun nak novel andai itu takdirnya tapi x jumpa..sapa2 yang tinggal kt area penang tolong la gitau saya beli kat mana...huhu...saya ada baca sikit je. Itu pun kawan punya..
BoXeR
February 4, 2009   08:22 AM PST
 
mmg best giler novel andai itu takdirnya karya siti rosmizah..
pnyalah ssah nak cr nsib baek jumpe.itupon yg last skali kat kedai tu..
alhamdulillah dpt bace smpi abes dr pkol 5 ptg = 3 pg. x ramai laki yg bace novel tp jalan citer novel ni mmg best tu lah yg mnarik minat membace ni.tahniah buat penulis!
eqyn
January 25, 2009   01:38 PM PST
 
klu ade sape2 yg bminat nk wat koleksi buku nie,blh la dptkn di giant bukit tinggi,klang...
eqyn
January 25, 2009   01:37 PM PST
 
klu ade sape2 yg bminat nk wat koleksi buku nie,blh la dptkn di giant bukit tinggi,klang...
somebody
January 22, 2009   11:31 AM PST
 
nk gak novel andai itu takdirnya..
tp da xjumpa pn..
kat phg n mlaka da cri..=(
Jannatul Firdaus
January 21, 2009   12:09 AM PST
 
Hi, nak berkongsi juga tentang novel Andai Itu Takdirnya. This novel was recommended by my sister, so I cari seluruh Kluang & Batu Pahat. Malangnya semua takde stok!

Last choice, saya order secara online, baru dapat! Itupun dekat 2 minggu baru sampai. Sebabnya, Alaf21 guna registered post & kebetulan novel sampai weekends & office tutup. So I had to wait for another week (officeboy tak amik kat post office kot?).

Apa pun, novel yang sangat menarik dan menyayat hati. Saya menangis teresak-esak baca buku ni. Menangis, ketawa, menangis dan ketawa....silih berganti.

Tahniah buat Siti Rosmizah. Diharap beliau dapat menghasilkan novel kedua yang lebih hebat dari Andai Itu Takdirnya. :)
damia_balqis
January 9, 2009   02:53 PM PST
 
sy pun nak berkongsi pengalaman paal novel..susah btul nak jumpa novel ni..tapi akhirnya sy dapat memilikinya...tgk skali lg kat kedai buku,mmg dah hbs dah...tahniah kat kak siti...mimpi dalam mimpi....
miza
January 6, 2009   07:43 AM PST
 
mana la nak dapat novel nih...dah puas cari tak der pun kat pasaran..jenuh la nak tunggu keluar kat REMAJA...adoiiiiii
qylah
December 24, 2008   08:45 PM PST
 
sye dah hbes bce andai itu tkdirnya.. best sgat.. sye x sbar nk tunggu novel ke2..
dumdam
December 24, 2008   12:14 AM PST
 
sy pon sudah habis baca novel andai itu takdirnya....best...kalo novel nie jadi cerita drama sy nak ashraf muslim jadi syed aizril cm sesuai je best gak..hehe...di mph bukit tinggi klang still byk lg buku ni...
wawa
December 17, 2008   01:19 PM PST
 
geram sagt sebb xdpt bace novel ni..tension sagt la..penat cri kt kedai buku tp asyik xde jer....dapt bce pn kne bli buku remaja tp xpuas sbb bersambg...harap ade jual lg la...geramnye......
miera
December 10, 2008   10:14 AM PST
 
sesiapa nak dapat kan buku nie boleh gi kat MPH jusco wangsa maju atau pun kat jusco AU2 masih ade lagi.
miera
December 10, 2008   10:13 AM PST
 
sesiapa nak dapat kan buku nie boleh gi kat MPH jusco wangsa maju atau pun kat jusco AU2 masih ade lagi.
miera
December 10, 2008   10:10 AM PST
 
saya dah bace andai itu takdirnya memang best giler...tapi kalau saye jadi aleya saya takkan bagi peluang kedua kat syed aizril.
ziana
December 9, 2008   02:06 PM PST
 
Baru beli hari Sabtu 6/12/08. Tapi x bc lagi. Ada byk jual kat Popular & MPH di One Utama. Slamat mencarik.. ek!
wonderpets
December 9, 2008   10:24 AM PST
 
nk jgk bce novel andai itu takdirnya....tp ssh nk crikkk,,adoyaiii,,tnsyon tooll..stu sgmt crk but x de!!!!
eniey
December 5, 2008   01:50 PM PST
 
sy peminat cerita andai itu takdirnya...novel ini mmg laris dan xsgka novel ini ssh nk dijumpa..dah akhirnya sy dpt jugak mbacanya...sy suka jln cerita novel ini...menarik dan menyentuh ati dan perasaan sy...sekiranya novel ini ada sambungan pun best jugak...hehehe..:D
yourshop.cc
December 4, 2008   03:09 PM PST
 
http://www.watchesforsale.us
Erien
December 3, 2008   11:53 AM PST
 
huhuhuhu nk tumpang tnye nie...
mcmne nk tmpah novel andai itu takdirnya...
puas cri tp xjmpe gak...
eiqa jb
November 24, 2008   04:05 AM PST
 
sye dh lme cari novel andai itu takdirnya tp x jumpe2.....sume kdai sye msuk tp sumenye dh abis stok,,sedih giler !!!! bukan kat jb je, sampai phg sye cari tp still kehabisan stok......
ieka
November 22, 2008   01:01 PM PST
 
8tually sy x pnh taw pn ade novel andai i2 takdirnya.
mbr yg swoh bli..
sy bru bli 2 ary lpas kt cs jb.
tgal 1 jerk..mmg nseb baek la.
xde la mahal pn..rm19 jerk.
crik kt kdai bku popular,xde n i got dat novel kt mph jb.
mmg untung tol la..
cite dye mmg bes..
bg peminat novel..if x dpt novel ni,rugi la.
sy mmg x minat beli novel tp mint bce.
x mnyesal bli pn novel ni.
anis
November 21, 2008   09:26 AM PST
 
novel andai itu takdirnya da abis stok ke........
da x cetak bawu ke.....=(
jaja
November 11, 2008   09:05 AM PST
 
banyaknya komen bagus pasal Andai Itu Takdirnya? Tp kenapa tak ada reviuw dari pakar2 reviuw di internet? contohnya cik CARRIE sendiri ataupun penreviuw yang pames di internet selain forum? Saya ni akan tertarik kalau penreviuw handalan ni yg bagi bintang.
ika
November 2, 2008   09:20 AM PST
 
kenapa xde novel andai itu takdirnya kat pasarang penat saya cari taw.........
chan_cun
October 30, 2008   04:13 PM PDT
 
sya n kwn da cari seluruh pt raja n batu pahat plus penang waktu balik kg..x jumpak jugak..camne ni..
liny
October 24, 2008   11:17 AM PDT
 
nak tanye,kat mane nk dapat novel andai itu takdirnya,puas satu klang sy cr tp xad stok..plz help me,sy nk sgt2 dapatkan novel 2
shaboya
October 9, 2008   12:11 PM PDT
 
eee xsbrnye nk bc novel andai itu takdirnya..tp,ble g cri kt kdai2 buku sume xde..hopefully cpt2 la brada d psran k
ayu
October 5, 2008   07:34 PM PDT
 
saya pontercari jga novel andai itu takdirnye..satu s.alam sy cri..frust gak xjmpe cri....kne slalu bli remaje la...arap2 cpt la kuar novel tue..
iera
October 3, 2008   02:14 PM PDT
 
nape xde novel 'andai itu takdirnya kt pasaran??? penat cari..........
TEBUAN
September 20, 2008   09:55 PM PDT
 
SAYE DAH CARI 1 S.ALAM LANGSUNG X JPE..
TEBUAN
September 20, 2008   09:53 PM PDT
 
SAPE2 YG TAU KAT KDAI MANE SY BLEH DPT 'ANDAI ITU TAKDIRNYA'.SAYE DUK AREA S.ALAM.
puteri
September 7, 2008   06:04 PM PDT
 
andai itu takdirnya... erm ada jual d sabah ke??? ada baca d remaja tp tak sbar nak tahu kisah selanjutnya.. blh bgtau ke d sabah ada jual?? daerah kk..
carriekirana
September 4, 2008   07:52 AM PDT
 
Salam semua
Rasanya Andai Itu Takdirnya sudah kehabisan stok... Dan tengah dalam proses cetakan kedua... Kalau di KL, buku prima banyak ada di minerva book store, jalan TAR. Tempat lain rasanya payah juga nak cari buku prima ini.
ERRINA
September 3, 2008   12:23 PM PDT
 
CHARLYZEDIANA...saya puas mencari novel Andai itu Takdirnya seluruh melaka tp masih x jumpa.. Saya ada baca sedikit novel itu di Majalah Remaja..Blh saya tahu anda beli dimana?
Amirah
August 23, 2008   02:36 AM PDT
 
jelesnye dgn korg semua..nk jugak buku tu..kenape x de kat pasaran ye?boleh sesape bagitau?
sis nana
August 19, 2008   02:44 PM PDT
 
bole tak tau bpe hrge buku Andai Itu Takdirnya from Siti Rosmizah.?
syafinas sharif
August 11, 2008   12:04 PM PDT
 
smekom.sy ingn brkongsi kesronokn novel aidai itu tkdirnya dr buku prima.sy tlah menghbiskn pmbcaan sy dlm hnya 2 krne jln crtenye yg mnarik.slamat membca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wanie
August 8, 2008   03:37 PM PDT
 
saya baru je baca siri 1 novel ini tp da tertarik sagat2 dengan cerita ini...tahniah pada kak ct krn dapat hasilkan novel mcm ni.....sy akan abiskan bacaan saya....semasa cuti semester ini.......
charlyzediana
August 5, 2008   01:09 PM PDT
 
buku ait ni pon da masuk ke cetakan ke 2...br je beberapa bln da diulang cetak.... syabas utk siti rosmizah....sy pon x sabar² nk tggu buku ke 2 kak ct... :)
wingscoffeekch@yahoo.com
July 18, 2008   04:08 PM PDT
 
i love andai itu takdirnya
dayang
July 18, 2008   04:02 PM PDT
 
saya adalah seorang ibu tunggal.saya amat merasai keperitan hidup leya.bagi saya dia seorang yang kuat dan tabah dan benar hanya tuhanlah tempat kita mengadu apabila kita dalam kesusahan.hanya dia yg memehami segala yang kita lalui.sebelum ini saya tidak percaya lagi pd lelaki dan membenci mereka.hati saya sudah tertutup utk mereka.saya tumpukan segalanya pd kerja dan anak2 demi masa depan.tapi insyallah saya tahu kalau ada jodoh mungkin saya akan berjumpa dgn jejaka idaman saya lagi.terima kasih pada siti rosmizah kerana menulis cerita ini. ia amat bermakna pada saya.cerita ini hampir sama dengan penderitaan hidup yg saya lalui.kesunyian hidup saya sekarang hanya saya tumpukan pd yg maha esa.terima kasih sekali lagi kerana menulis buku ini.
ct markonah
July 6, 2008   12:59 AM PDT
 
Pertama kali membeli novel andai itu takdirnya setelah umur mencecah 37 tahun dan saya telah membaca novel ini dalam satu hari mulai pukul 8.30 malam hingga 2.50 pagi, menangis terisak-isak di depan anak-anak, kala ini saya mengandung 3 bulan begitu sedih dan menyayat hati...tahniah pada siti rosmizah...teruskan minat anda ini...saya faham kerjaya puan kerana saya seperti puan sudah hampir 12 tahun beramal.....saya perlukan novel seperti ini untuk release tension dr beban tugas ini.Tahniah...saya nantikan kemunculan yang terbaru dari Puan
charlyzediana
April 22, 2008   11:46 AM PDT
 
carrie dah baca buku penulis baru, siti rosmizah tajuknya Andai Itu Takdirnya terbitan buku prima? dr apa yg sy dgr semasa pergi ke pesta buku yg lepas, buku tu antara yg t'laris di prima dan sy sudah pun membacanya.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry


CARRIE KIRANA

Kuala Lumpur
10 Julai/Cancer
Tulis, baca, masak, muzik, tonton wayang, melancong
Ungu, Maroon, Hijau Pucuk Pisang
Maggi goreng, nasi ayam, tiramisu, blueberry cheesecake
Ice lemon tea, green tea
Hubungi/sembang dengan saya di:carriekirana2@yahoo.com

Saya bukan siapa-siapa, hanya seorang hamba Allah yang mencari ruang di alam maya ini untuk melakukan satu perkara yang menjadi sebahagian daripada saya - menulis.


"BACAlah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian makhluk). Ia mencipta manusia dari sebuku darah beku. Bacalah, dan Tuhanmu yang maha Pemurah, Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, Ia mengajar manusia apa yang tidak diketahuinya." - Terjemahan Ayat 1-5, Surah Al Alaq.

"Books showed me there were possibilities in life, that there were actually people like me living in a world I could not only aspire to but attain. Reading gave me hope. For me, it was an open door."-Oprah Winfrey

"You know you have read a good book when you turn the last page and feel as if you have lost a friend"-Anonymous.

LATEST ADDITION TO MY TREASURE TROVE OF BOOKSTORES

Times Pavilion - This is a new bookstore in town for booklovers and of course my new favorite place to find books. Excellent promotion for members - get 3 books for 2 - on top of that 5% for each book on discount; a lounge for members to enjoy chilling out and free WiFi
Borders- If you are lucky, you can get three books for the price of two books - Worth going
Times KLCC - I like Times very much because of the 10% off if you are a member , new arrivals - you can enjoy up until 25%- worth going
Popular, Ampang Point - Even better, sometimes you can get 20% off selected titles or the new arrivals
Kinokuniya KLCC - Check out some good promotions they have - new arrivals 20% off if you purchase another book of the same value or less
Minerva, Jalan TAR - a haven for Malay novel enthusiasts, attractive 20% off the wide range of Malay novels of your choice
MPH, Midvalley Megamall- Paling kedekut - you can only get points and once in the blue moon, you will get the red carpet specials but being a member doesn't get you much discount like the rest.



Bacalah seribu buku jika anda mahu menulis sebuah buku.


aku menulis bukan kerna nama... di sini aku coretkan pengalamanku, menjadi Cinderella Cinta, mengembara ke alam-alam cinta yang dizahirkan oleh deretan novelis... adakalanya perjalananku dihiasi denganGurindam Jiwayang indah dan telus; Pada satu ketika, aku juga dilambungOmbak Rindu. Aku terasa betapa Manisnya Cinta Yang Terindah dan Hangatnya Asmara. Adakalanya, cinta itu menjadi tragis lalu ia menjadi Rahsia Si Perindu. Kadang-kadang, hatiku tercuit... terusik... mengenangkan Epilog Cinta. Bila sampai masanya, air mataku juga bisa mengalir... Sesekali, ayat-ayat cinta yang indah kusimpan, untukku menulis rasa hatiku dalam ... diari dan surat... emel ? barangkali. Sudah jauh pengembaraanku... Mencari erti Cinta di bawah Bulan Yang Berbisik... di sebalik Bayangan Rindu... kadangkala aku terasa Bagaikan sang Puteri... menelusuri Labyrinth kehidupan namun sejauh mana aku pergi...aku hanya tahu yang satu...bahawa Syurga cinta akhirnya letaknya Di hati. - Carriekirana



.



   





<< April 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30














































Name :
Web URL :
Message :

















Counters




Layang-layang- Koleksi Sajak Carriekirana

Bookrack - Carriekirana's Reviews on English Novels

Carrie's Column

Kolum Bintang Carriekirana



****1/2
Setulus Setia Seindah Nama - Siti Hasneza Abdul Hamid
Moga Kau Mengerti - Lily Haslina Nasir
Epilog Cinta - Lily Haslina Nasir
Hatiku Di Harajuku - Ramlee Awang Murshid
Nyanyian Tanjung Sepi - Noorsuraya
Tunjukkan Aku Satu Bintang - John Norafizan
Cenderawasih - Fatinilam Sari Ahmad
Cemburu Seorang Perempuan - Siti Hasneza Abdul Hamid
Arjuna Hati - Norzailina Nordin

****
5 Tahun 5 Bulan - Hlovate
Andai Kumiliki Semalam- Syamimi Aminolah
Percayalah - Ruby Hazri
Buatmu Kekasih - Aisya Sofea
Secebis Kasihmu - Syamimi Aminolah
Hati Yang Terusik -Nia Azalea
Pergilah Lara - Nor Erny Othman
Belaian Jiwa-Nor Erny Othman
Takagi Sayang - Nor Erny Othman
Yang Terindah - Anis Ayuni
Angin Dingin Dari Utara - Siti Hasneza Abdul Hamid
Untuk Semua Lelaki Yang Pernah Aku Cintai-Nor Erny Othman
Bagaikan Puteri-Ramlee Awang Murshid
Sempadan Tanpa Seri-John Norafizan
Rahsia Perindu-Ramlee Awang Murshid
Biru Ungu Cinta-Noorsuraya
Atas Nama Kasih - Salina Ibrahim
Kesturi - Fatinilam Sari Ahmad
Mahligai-Salina Ibrahim
Rindunya Kian Membara-Noosuraya
Tiada Indah-Ras Adibah Radzi
Bisikan Kasih-Norhayati Abdul Malek
Rindu Yang Pergi-Fazie Hanna
Kasihku Abadi - Shanika Latisha
Selamat Tinggal Sayang - Ma Lee Chuswan

***1/2
Surat Ungu Untuk Nuha - Noorsuraya
Relevankah Aku Di Hatimu - Rnysa
Jangan Biarkan Aku Menangis - Norhayati Berahim
Syurga Di Hati - Salina Ibrahim
Lelaki Terakhir- Sabariah Araur
Kau Laksana Bulan- Aina Emir
Kasih Antara Kita - Aleya Aneesa
Tanpamu Di Sisi - Puteri Andalas
Getaran Rindu - Norzailina Nordin
...Dan Mimpipun Bersatu - Izza Aripin
Semalam Ku Bermimpi - Aina Emir
Sutera Biru - Nor Rafishah Md Hassan
Kau Kekasihku-Anis Ayuni
Satu Janji - Ramlee Awang Murshid
Suara Hati-Anis Ayuni
Bukan Cinta Biasa - Izzul Izzati
Megalomania - Fatinilam Sari Ahmad
Tanah Andriyana-Noorsuraya
Gemersik Kalbu - Anis Ayuni
Untukmu Hana-Salina Ibrahim
Cintamu Di Hati-Aida Adriani
Manisnya Cinta - Anis Ayuni
Sesuci Cinta-Aina Emir
Pesona Rindu-Sharifah Abu Salem
Tiga Wajah-Lamia Aimal
Kau Yang Satu-Nia Azalea
Bisikan Rindu-Mimie Afinie
Permata Hati-Ma Lee Chuswan
Suite 1908-Sri Diah
Selamat Malam Tan Sri - Sri Diah
Pergilah Sepi-Fauziah Ashari
Tak Seindah Mimpi-Sharifah Abu Salem
Air Mata Kasih-Norhayati Berahim
Ombak Rindu-Fauziah Ashari
Sehangat Asmara-Aisya Sofea
Cinta Pertama-Norhayati Berahim


***
Tiada Batasan Sayang - Norhayati Berahim
Rinduku di Angin Lalu -Norishah Abu Bakar
Lafazkan Cintamu - Aida Adriani
Janji Kasih - Sri Diah
Kembalikanlah Kasihku - Nazawati Abdul Manap
Adam & Hawa - Aisya Sofea
Demi Kasih Ini -Hasreeyati Ramli
Bahagia Itu Miliknya - Rozita Abdul Wahab
Cinta..Tiada Akhirnya - Fauziah Ashari
Emilya Zulaikha -Ariff Affandy
Dendam Yang Terindah-Fatinilam Sari Ahmad
Keranamu Ain-Noorsuraya
Harga Diri - CT Rohaya Abu
Mimpi Kita Serupa-Siti Hasneza Abdul Hamid
Dia Lebih Mengerti-Norhayati Berahim
Tak Seindah Impian-Haikal
Mencari Cinta-Leeya Meeyra
Asmara Yang Pertama-Nass Alina Noah
Pelabuhan Kasih-Lily Suriani
Nota Cinta Buatmu-Norhayati Berahim
Impian Kasih- Liza Zahira
Masih Ada Rindu-Mimie Afinie
Ria Qistina-Bikash Nur Idris
Jauh-Aisya Sofea
Setia Menanti-Fauziah Ashari

**1/2
Lagu Rindu-Ayu Emelda
Secebis Rindu- Alis Ashiqin
Rindu Berdetik Lagi - Zuraidah Othman
Nilai Cintamu-Eka Fahara
Saat Cinta Bersemi - Damya Hanna
Setulus Janji-Aina Emir
Seindah Memori - Ilani Mysara
Seharum Kasih-Aina Emir
Badai Di Hati-Fazie Hanna
Kabus Kasih - Eka Fahara
Seindah Derita-Norhayati Berahim

**
Sutera Kasih-Sirhan Ansari






Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:




rss feed